De Schiffart levert tweede fietspont Veluwerandveer

GROU – Technisch bedrijf De Schiffart in Grou levert vanavond een fietspont af aan Aquacentrum Bremerbergse Hoek in Biddinghuizen. De pont is één van de twee pontjes van het Veluwerandveer, de recreatieve verbinding tussen Nunspeet en Biddinghuizen (Oostelijk Flevoland). Het veer verkort de verbinding tussen beide plaatsen, want een fietstocht om het hele Veluwemeer (40 kilometer) is voor veel recreatieve fietsers te veel van het goede. Op deze wijze is het mogelijk in één dag over zowel de Veluwe als door ‘de polder’ te fietsen.
“Dizze pont is de twadde dy’t we leverje oan Bremerbergse Hoek. De oertocht duorret in healoere en dêrtroch waarden wachttiden te lang. Der moast dus in twadde pont komme”, aldus Hilda Post van De Schiffart. Vanwege de lange overtocht is om de stuurstand een tent geplaatst, zodat de schippers ook bij wat minder weer warm en droog blijven. De ruime tent is gefabriceerd en geplaatst door Klaas Dijkstra van KTSO uit Grou. Tevens zijn aan de onderzijde van de pont twee ski-achtige drijvers aangebracht. Die moeten er voor zorgen dat het vaartuig minder diepgang heeft, omdat er in het Veluwemeer over het algemeen weinig water staat.